Apples iPhones dominerer listen over de mest solgte telefoner i en grad, der sjældent er set. Hos teleselskabet 3 ligger der således iPhones på de syv øverste pladser på listen over de mest solgte telefoner i november. Så stor dominans skal man vel tilbage til 1977 for at finde sammenligning med. Den gang gik Shu-bi-dua 4 direkte ind på den danske hitlistes førsteplads og trak bandets første tre albums med sig, således at Shu-bi-dua lå nummer et, to, tre og fire på hitlisten samtidig.

Den massive dominans er godt hjulpet på vej af Apples lancering af fire nye iPhone 12-modeller i oktober og november, men det er faktisk en ældre iPhone, der stryger helt til tops, nemlig den altid populære iPhone SE. Først herefter kommer de fire nye iPhone 12-modeller med Pro'erne som de mest populære.

I det hele taget er interessen for Apples nye iPhones ekstraordinært stor i år. Tre dage efter forsalget af iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 mini blev skudt i gang den 6. november, målte 3 en stigning i salget af iPhone 12 Pro Max på 60% sammenlignet med sidste års pre-sale af iPhone 11 Pro Max.

Store forventninger til den lille

Noget overraskende, i hvert fald for mig, er iPhone 12 mini den mindst populære af de nye iPhones. Den overgår dog stadig iPhone 11 Pro og iPhone 11, der ligger nummer seks og syv. Til trods for at iPhone 12 mini i sidste måned altså kun var dem femte mest populære iPhone, er forventningerne til den lille mobil store hos 3.

"Det er en god måned for Apple, men det kunne næsten heller ikke være anderledes oven på en stærk lancering af hele fire nye modeller, som både byder på nyt design og ny teknologi i form af 5G. Vi har især høje forventninger til iPhone 12 mini, som med sin stærke indmad i lille, praktisk indpakning godt kunne gå hen og blive julens og januars store hit," fortæller Frederik Grønlund Scholten, der er Head of Marketing & Proposition hos 3.

Først som nummer otte til ti ligger der telefoner fra andre end producenter. OnePlus har to modeller med og Samsung en enkelt. Den mest populære Android-mobil for tiden er den prisvenlige, og ikke helt ringe, OnePlus Nord, hvilket den har været i nogle måneder.

Top 10 solgte mobiler hos 3 i november 2020

  1. iPhone SE
  2. iPhone 12 Pro
  3. iPhone 12 Pro Max
  4. iPhone 12
  5. iPhone 12 mini
  6. iPhone 11
  7. iPhone 11 Pro
  8. OnePlus Nord
  9. Samsung Galaxy S20 Ultra
  10. OnePlus 8T

Prissammenligning i samarbejde med PriceRunner

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.