Selvom der endnu ikke er offentliggjort priser på iPhone 5, det sker først på fredag, kan vi afsløre, at priserne med stor sandsynlighed kommer til at starte på 5.099 kroner for den billigste udgave med 16 GB RAM - hvis man køber hos Apple, der sælger iPhone 5 uden simlås og uden krav om abonnement hos et teleselskab. Køber man hos et teleselskab der giver tilskud samen med et abonnement er det hele noget mere mudret. Faktisk så umuligt at spå om, at vi helt vi lade være.

iPhoneguides bud på iPhone 5-priserne

iPhone 5, 16GB: 5.099 kr
iPhone 5, 32GB: 5.899 kr
iPhone 5, 64GB: 6.699 kr

Altså 400 hundrede kroner dyrere end lanceringsprisen for iPhone 4S sidste år. Der er dog en mulighed for at priserne bliver 200 kroner lavere, end dem vi har opgjort her.

Sådan har vi gjort

Hvor de fleste andre begynder at omregne amerikanske priser, og ofte glemmer momsen og bruger en forkert valutakurs etc., har vi brugt en anden metode. Vi har kigget på hvad Apples produkter koster i Tyskland og lavet en sammenligning med de danske priser.

For i Tyskland observerer vi nemlig en interessant sammenhæng mellem prisen på iPhones og iPads - en sammenhæng, der vel at mærke, går igen i Danmark.

- I Tyskland koster iPhone 4 det samme som iPad 2. Det samme er tilfældet i Danmark.

- I Tyskland koster iPhone 4S det samme som den nye iPad 32 GB. Det samme er tilfældet i Danmark.

- I Tyskland koster iPhone 5 det samme som den nye iPad 64 GB. Ville det ikke være logisk, hvis det også var tilfældet i Danmark?

Er ovenstående en korrekt antagelse, vil prisen på den billigste iPhone 5 i Danmark være identisk med prisen på iPad 64 GB altså 5.099 kr. I Tyskland koster de to produkter det samme, så hvorfor ikke også i Danmark?

Springet mellem RAM-konfigurationer vil være 800 kr

I Tyskland er springet mellem de forskellige RAM-konfigurationer €100 for iPadens vedkommende, mens det i Danmark er 700 kroner.

For iPhone 5 er springet i Tyskland €110, altså lidt højere end for iPadsens vedkommende.

Det må vi antage også bliver tilfældet i Danmark. I runde tal er "lidt mere end 700 kr" 800 kroner, hvilket er præcis den forskel der var på priserne, da iPhone 4S blev lanceret sidste år. Vi kan derfor nok med en hvis rimelighed antage, at forskellen i Danmark vil ske i spring på 800 kroner, hvorved de priser, vi opgav til at starte med fremkommer.

Sammenliget med sidste år er priserne steget 400 kroner i Danmark. I Tyskland er prisen steget €50, så det passer jo også meget godt ind i puslespillet.

I både Frankring og England er iPhone 5 billigere end iPad 64 GB. Der er dog ikke den samme sammenhæng i priserne, som vi finder mellem Danmark og Tyskland. Man kunne dog håbe på, at de danske priser bliver 200 kroner billigere. Eller at Apple af psykologiske årsager, vælger at klemme den billigste ned på 4.999 kroner.

iPhone 5 kan købes I Danmark fra fredag den 28. september.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.