I dag runder vi et skarpt hjørne. Det er nemlig præcis 5 år siden de første skitser til iPhoneguide.dk så dagens lys. Få dage inden var Firmware 1.1.1 netopblevet frigivet og jeg besluttede at starte en hjemmeside med guides til at få det til at virke. Domænet blev dog først registeret midt i oktober og den første artikel blev offentliggjort sidst i oktober. Man da der forud selvfølgelig var gået overvejelser og opsætning af hjemmesiden, tillader jeg mig at regne med den 29. september som startdatoen.

Den allerførste artikel på siden var "Jailbreak til iPhone med firmware 1.1.1" og generelt handlede det i starter mest af alt om guides til jailbreak og unlock af iPhonen, der dengang kun kunne købes simlåst i USA, og var forbeholdt en eksklusiv lille skare. Kattens leg med musen i en evig kamp for overhovedet at kunne bruge iPhonen. Det var i sandhed nørderiet, der var i fokus. Siden er der kommet 3.483 artikler til og vi nærmer os 50.000 kommentarer.

iPhoneguide har udviklet sig til et nyhedsmedie

I de 5 år der er gået, er der dukket et hav af iPhone-hjemmesider op. Langt de fleste er dog lukket igen lige så hurigt som de kom. Skribenterne kan ganske enkelt ikke holde gejsten oppe, når den første betagethed af ens nye gadget bliver afløst af hverdagen. Personligt har jeg dog hele tiden holdt et klart fokus og lagt planer for siden. Det har været et langt sejt træk, der indrømmet ikke altid har været lige sjovt, men det har vist sig at bære frugt.

iPhoneguide er i dag et regulært (niche-) nyhedsmedie, og har i stort set hele levetiden været Danmarks klart mest besøgte dedikerede iPhone-hjemmeside. Efter at iPhonene er blevet allemandseje, og de store medier er begyndt at interessere sig for Apple og iPhonen, kan vi selvfølgelig ikke prale af, at have flere læsere end dem. Men vi tror på, at der stadig er en interesse for et nichemedie med en fokus, der kommet noget mere i dybden end hvad dagbladene præsterer.

Jobs' død står stærkt i erindringen

iPhoneguide er således stadig med til at sætte dagsordenen for iPhonedebatten i Danmark, og har flere gang formået at få gjort de store medier opmærksomme på interessante ting. Vi bliver således jævnligt ringet op af journalister, der laver research til artikler i aviser og blade samt radio og TV. Stærkest i min erindring står, da jeg tidligt om morgen den 6. oktober sidste år blev vækket af en journalist fra BT, der ville have en kommentar til at Steve Jobs var død i løbet af natten. Fuldstændig uforberedt og kun 30 sekunder efter jeg havde ligget og sovet, skulle jeg forholde mig til Jobs' død. Jeg må dog have sagt noget fornuftigt, for det kunne læses i BT dagen efter på side 2.

Drømmen om Danmarks bedste nichemedie

Det vil gå for vidt at nævne alle de opture iPhoneguide har lagt skærmplads til, så det vil jeg lade være med. Blot sige, at det for mig har været en kæmpe fornøjelse, at kunne forfølge målet om at levere Danmarks bedste nichemedie for iPhone-brugere.

Havde jeg ikke haft så travlt med at dække lanceringen af iPhone 5, burde jeg selvfølgelig have arrangeret en lille reception for at markere dagen, men det må vente til en anden god gang. Jeg burde selvfølgelig også have skrevet lidt bedre fødselsdagsartikel, hvor jeg kom mere ind på hvordan iPhoneguide har udviklet sig og så videre, men det har der heller ikke været tid til.

Jeg vil runde af med at sige, at jeg er dybt taknemmelig over alle i læsere, der værdsætter al den tid jeg bruger her på siden. iPhoneguide var selvfølgelig aldrig blevet til noget, uden alle jer læsere. I er motivationen, der driver værket. Jeg håber i har nydt det lige så meget som jeg selv har, og også ser frem til de kommende 5 år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.