Hvis du læser denne tekst, er det der sandsynligvis to mulige årsager: Enten har du brug for en ny telefon, fordi den gamle ikke kan længere - eller du er Apple-fan og må bare tjekke, om du skal hive tegnedrengen op og investere i den nye iPhone XR fra Apple.

iPhone XR kommer kort efter at Apple har sendt deres topmodeller iPhone XS og iPhone XS Max på gaden. Strategien er tydeligvis i første omgang at forsøge at få folk til at købe en af de dyre topmodeller, og derefter sende en model til en lidt billigere pris på markedet til alle dem, der ikke bed på i første omgang.

Hvad får man så for pengene, hvis man køber en iPhone XR? Tjah, det kommer jo an på, hvad udgangspunktet er. Man får ikke en iPhone XS, for der er sparet på en række væsentlige dele, som betyder, at XR er et godt stykke fra at ramme topmodellernes niveau. På den anden side er XR en rigtig god telefon, hvor man får høj kvalitet for pengene.

Der er især to steder, hvor der er sparet på iPhone XR i forhold til topmodellerne. Det første sted er skærmen, som på XR er en LCD-skærm. Det er i virkeligheden en lidt forældet teknologi, og langt de fleste high-end telefoner har i dag OLED-skærme, som giver en langt bedre farvegengivelse. Til Apples forsvar skal dog siges, at det er en rigtig god LCD-skærm, de har gravet frem, som på mange parametre faktisk leverer varen rigtig flot. Det kan dog ikke skjule det faktum, at XR har en skærmopløsning på 326 ppi, mens XS er helt oppe på 458 ppi.

Det er værd at bemærke, at stort set hele skærmen bliver udnyttet på XR, hvilket giver betydeligt mere skærm end f.eks. iPhone 8, selv om XR stort set har samme mål. Det betyder også, at du skal sige farvel til hjemmeknappen og goddag til FaceID - altså ansigtsgenkendelse. Det kræver lige lidt tilvænning.

Den anden store forskel er kameraet - og det er bevidst skrevet i ental. For på XR finder man nemlig kun et hoved-kamera i modsætning til XS og XS Max, hvor der er to kameraer. Det betyder, at man på iPhone XR ikke har mulighed for at bruge optisk zoom, ligesom man ikke kan fotografere i portræt-indstilling, hvilket giver mulighed for at f. eks. lave portrætter med sløret baggrund.

Man vil desuden opleve, at iPhone XR føles lidt tungere og mere buttet end storebroren XS, men i øvrigt er der ikke stor forskel på de to design. Faktisk er de så ens, at man godt kan forveksle dem, hvis de ikke ligger lige ved siden af hinanden. Og designet er virkelig flot, som kun tech-giganten fra Cupertino i Californien kan lave det. Velproportioneret og med virkelig god ergonomi.

Dertil kommer, at iPhone XR fås i hele seks farver, hvilket er en gedigen nyhed for Apple, som traditionelt er ret tilbageholdende med at introducere nye farver. Man har dog en holdning, indtil man får en ny, og derfor fås iPhone XR i rød, koral, sort, hvid, blå og gul.

Du kan købe iPhone Xr hos Apple (link).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.