Apples tre nye iPhones - iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus - er lige så vandtætte som iPhone 7. Hverken mere eller mindre. Der har ellers været rygter om at Apple ville gøre iPhonen mere vandtæt så den ville kunne bruges under vand. Der er altså ikke sket.

De tre nye iPhones er således certificeret med den samme IP67-rating som iPhone 7. Det betyder at de kan tåle kortvarig neddykning i vand op til 100 cm’s dybde i indtil 30 minutter, men at den ikke er lavet til brug under vand. De kan tåle regn og at blive tabt i en vandpyt, men det er også det.

At iPhonen markedsføres som vandtæt betyder dog ikke, at man kan få skiftet sin iPhone, hvis den tager skade af vand. Apple skriver i forbindelse med iPhonens specifikationer specifikt, at "Garantien dækker ikke væskeskade." Det har den praktiske årsag, at Apple ikke kan se på en væskeskadet iPhone, om den har været udsat for betingelser ud over det IP67 dækker.

Når det er sagt, så gælder den lovbefæstede 2 års reklamationsret stadig. Så er iPhonen gået i stykker under almindelig brug i forhold til hvad producenten stiller i udsigt, så skal den selvfølgelig repareres. En mangel i vandtætheden er således en mangel på lige fod med alle andre mangler ved et produkt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.