Forsikringsselskabet SquareTrade har testet holdbarheden af den nye iPhone SE. Testen viser at iPhone SE er mindre holdbar end iPhone 6S, men mere holdbar end iPhone 6S Plus. En lille og kompakt iPhone er med andre ord ikke nødvendigvis mere holdbar end en stor og tynd iPhone.

Resultatet er ikke overraskende, da iPhone SE bygger på designet fra iPhone 5S, og derved ikke har de fordele som Apple har implementeret i iPhone 6 og iPhone 6s med henblik på at øge holdbarheden.

Først og fremmest er iPhone SE ikke det mindste vandtæt. Allerede efter mindre end 1 minut under vand går iPhone Se i stykker. Den semi-vandtætte iPhone 6s klarer derimod 30 minutter under vand uden at tage anden end skade end at lyden forsvinder. iPhone 6s Plus klarer omkring 10 minutter under vand.

I bøjetesten klarer iPhone SE 160 punds tryk før den bøjer, mens iPhone 6s klarer 178 punds tryk. Den sidste er endda ikke nær så medtaget som iPhone SE.

Droptesten med skærmen nedad klarer iPhone SE hverken værre eller bedre end iPhone 6s. De får begge smadret skærmen første gang de tabes fra ca. to meters højde. Tabes de så de rammer med hjørnet først, holder iPhone 6s noget bedre en iPhone SE.

Resultatet er stort set identisk med testen af iPhone 5s får et par år siden. Ikke underligt, da der kun er sket kosmetiske ændringer i designet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.