De første par år efter lanceringen af den oprindelige iPhone kom der med jævne mellemrum rygter om at en iPhone Nano eller iPhone mini var på vej. Denne såkaldte iPhone Nano skulle være en mindre udgave af Apples almindelige iPhone.

Man skal huske på, at den almindelige iPhone dengang var noget mindre end de iPhones man kan købe i dag. Skærmen var kun på 3,5 tommer, hvor iPhone 6s har en skærm på 4,7 tommer og iPhone 6s Plus en skærm på hele 5,5 tommer. Ifølge rygterne skulle iPhone Nano være omtrent halvt så stor som den daværende iPhone.

I dag virker det urealistisk, men dengang gav det mening. Der havde i flere år været en bevægelse mod mindre og mindre mobiltelefoner. Apples iPhone var i den sammenhæng en ordentlig klump, og mange havde svært ved at acceptere dens størrelse. Den virkede decideret klodset sammenlignet med hvad eksempelvis Nokia eller Sony Ericsson kunne fremvise af små lækre sager. Folket ville have små mobiltelefoner dengang, og derfor opstod der rygter om en lille fiks iPhone. Nok mere som ønsketænkning end som noget reelt.

Og dog.

Meget konkrete rygter om en enhed med kodenavn "N97"

Flere af de store erhvervsmedier som Bloomberg og Wall Street Journal skrev nemlig seriøst om iPhone Nano, og "bekræftede" at den var på vej. De havde endda fat i en kilde, der havde set en prototype på Nano'en og skrev, at den havde kodenavnet N97 og at den ville komme til at koste det halve af den normale iPhone.

Nogle kinesiske cover-producenter troede så meget på rygterne, at de startede en produktion af covers til den lille nye iPhone ud fra "lækkede tegninger". Kopiproducenter var også hurtige, og sendte en miniudgave af iPhonen på gaden - selvfølgelig hverken med Apples velsignelse eller med iOS. Men på overfladen lignede den en lille iPhone.

Senere kom så rygterne om at enheden var gået i produktion, og at Apple ville lancere den på en konkret dato. Mest konkrete var nogle oplysninger på Apples egen hjemmeside, der omtalte en iPhone Nano i nogle filer, som udviklere kune få adgang til. Der har derfor sikker været noget om snakken. Apple har selvfølgelig testet en lille iPhone, lige som de tester alt muligt andet. Tiden har dog arbejdet mod ideen om en iPhone Nano, i takt med at folks krav til store skærme er vokset.

Paradoks: I dag er en mini-iPhone større end den oprindeige iPhone

Vi har altså aldrig fået den iPhone Nano, som ellers var på rygtestadiet i flere år. I virkeligheden var det nok mere en billigere iPhone, som Apple var ude efter end en lille iPhone. I hvert fald kom iPhone 5c på gaden stort set på det tidspunkt, hvor rygterne om en Nano begyndte at høre op.

Paradoksalt nok, er vi ved at være derhenne, hvor en iPhone med en skærm på fire tommer - og dermed altså større end den oprindelige iPhone - betragtes som en lille telefon, og derfor med lidt god vilje kan kaldes en iPhone Nano.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.