En nyhed i dette års iPhones, der bliver præsenteret på et presseevent i aften, er en ny coprocessor der internt hos Apple har fået kodenavnet "Rose". Mere formelt har coprocessoren navnet R1.

R1 fungerer på samme måde som Apples M-serie coprocessor, der har siddet i iPhonen siden iPhone 5S fra 2013, men er meget mere avanceret. M-serien er coprocessorer der holder styr på iPhones bevægelse (motion) ved at bearbejde data fra iPhones bevægelsessensorer. Pointen med at lægge dette over i en coprocessor fremfor i hovedprocessoren er at spare energi. M-processoren kan nemlig arbejde mens hovedprocessoren er i dvale. Derved behøver hovedprocessoeren ikke bruge energi bare for at holde styr på lokationsdata.

Der hvor R1 adskiller sig fra M-serien er at den integrerer mange flere sensorer i sine beregninger som derved bliver mere præcise. Den nuværende M12-coprocessor bruger data fra kompasset, gyroskopet, accelerometeret, barometeret og mikrofonen. R1 vil udover disse bruge data fra blandt andet kameraet, Bluetooth og en ny ultra-wideband (UWB) sensor.

Hovedformålet med forbedringerne i den nye type coprocessor er at understøtte de tags som Apple forventes at lancere samtidig med de nye iPhones. Disse tags kan sættes på ens ting og spores med iPhonen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.