På onsdag afholder Apple årets iPhone-event. Jeg har kigget nærmere på hvad vi kan forvente os af eventet, der tegner til at blive det mest spændende længe. Blandt andet fordi der kommer en helt ny iPhone.

Se hvad vi kan forvente herunder. Læg gerne en kommentar med hvad du ser mest frem til.

Nye iPhones

For første gang, hvis jeg husker rigtigt, vil Apple præsentere hele tre nye iPhones på samme tid.

Den første vil være en opgraderet udgave af iPhone X formodentligt med navnet iPhone Xs. Den vil - som alle andre s-modeller - være med mindre opgraderinger af hardwaren, kameraet og så videre snarere end et helt nyt design. Vil vi formodentligt se en processor der er 10% kraftigere end den nuværende og også mere strømbesparende. Helt sikkert en lækker telefon, men på den anden side ikke noget der får folk til at falde ned af stolene.

Den anden nye iPhone vil være en slags iPhone Xs Plus. Apple vil formodentligt bare ikke kalde den det. Ifølge rygterne dropper Apple plus-betegnelsen. I stedet vil den hede iPhone Xs Max. Uanset hvilket navn Apple så vælger at bruge, vil den være en stor udgave af iPhones Xs. Præcis som der har været plus-udgaver af iPhone 6S og så videre. I virkeligheden er der altså heller ikke noget nyt under solen her.

Det er den tredje nye iPhone, der er den mest interesante. Dette selvom den forventes at være med ringere specifikationer end de to andre iPhones. Blandt andet vil den få en LCD-skærm istedet for den noget dyrere og bedre OLED-skærm som iPhone X har. Tilsvarende vil flere andre specifikationer være en tand lavere end i de to top modeller. Den vil dog få skærm til kant og Face ID. Ideen med denne iPhone er at den skal være prismæssigt interessant. Derfor har Apple droslet lidt ned for hardwaren. Denne lidt billigere iPhone vil størrelsesmæssigt ligge et sted i mellem de to iPhone XS'er. Det bliver altså en stor telefon og ikke en erstatning for den lille og populære iPhone SE. Denne nye iPhone kommer til at hedde "iPhone Xr", hvis man skal tro rygterne.

Nogle af de nye iPhones vil få et Lightning til USB-C-kabel og en kraftig 18W oplader, der vil muliggøre hurtigladning.

Apple Watch Series 4

Det forventes også at Apple lancerer Apple Watch Series 4 med en skærm der er 15% større end hidtil. Selve uret bliver ikke større, skærmen vil bare gå længere ud til kanten. Uret vil således også kunne bruges med eksisterende Apple Watch-urremme. Det forventes også at der kommer et større batteri og måske også flere eller bedre sundhedssensorer.

Ud over en større skærm forventes det ikke at Apple Watch ændrer udseende. Der vil måske komme nye farver eller materialer - og helt sikkert en masse nye remme - men grundlæggende vil uret ligne de tidligere udgaver.

AirPower

Ved sidste års iPhone-event præsenterede Apple en trådløs oplader kaldet AirPower. Den er endnu ikke kommet på markedet, så det må man stærkt gå ud fra sker i år. Med AirPower kan man oplade op til tre trådløse Apple-produker på samme tid.

AirPods

der er rygter om at der vil komme en mindre opdatering til Apples trådløse hovedtelefoner, AirPods. De skulle få en ny chip, der understøtter "Hej Siri"-funktionen, så mankan aktivere Siri uden at skulle trykke på en knap.

Vi må også forvente at Apple er klar med det nye etui, der kan oplades trådløst. Det blev også præsenteret sidste år, men afventer lanceringen af AirPower.

Software

Det mindst overraskende på eventet er at Apple vil annoncere de endelige udgaver af opdateringerne til iOS, macOS og så videre. De har varet i beta længe og indholdet er derfor mere eller mindre kendt. Det kan dog ikke udelukkes, at Apple har en overraskelse eller to i ærmet til os.

Hvad vi ikke får

Vi kan glemme alt om ny iPad Pro, Mac mini eller anden hardware. Fokus er, som det plejer, på iPhonen og Apple Watch. Der kommer givetvis andre ting inden årets udgang, men det bliver så på et andet event. Det tager vi til den tid.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.