IHS iSuppli har vanen tro skilt de nye iPhones ad, for at finde ud af hvad de koster at lave. Formålet er at regne ud hvad Apples fortjeneste per enhed er, hvilket igen kan give et hint om Apples kommende regnskaber, og dermed om aktiekursen er under- eller overvurderet. For alle os andre er det bare sjovt at se, hvad en iPhone reelt koster i rå materialer.

Prisen for materialer og arbejdskraft for iPhone 6 er mellem $200 og $247 alt efter hvilken model, der er tal om. iPhone 6 Plus koster kun Apple $16 mere at lave, hvorfor den ligger mellem $216 og $263. Apples bruttofortjeneste på enhederne liger omkring 69-70%. Det er på niveau med iPhone 5/5s/5c.

Tallene tager selvfølgelig ikke højde for andre omkostninger såsom selve udviklingen, softwaren, marketing, distribution og salgsomkostninger. Der skal også tages højde for, at et givet antal enheder bliver returneret af kunderne på grund af fejl. Alle disse ting skal selvfølgelig dækkes ind før Apple får et overskud. Med et forventet salg på op til 80 millioner solgte iPhone 6 alene i år, kommer Apple dog næppe til at lide nød.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.