Nærmest tværtimod. Faktisk er det amerikanske elektronik-forsikringsselskab Square Trade nået frem til, at iPhone 6 er den mest holdbare iPhone til dato.
Men hvad betyder det egentlig? Det jo ingen hemmelighed, at iPhones ofte kan være ret skrøbelige. Især går skærmen ofte i stykker, og mange mener da også, at iPhones generelt er mindre holdbare end andre smartphones på markedet, og netop derfor vælger mange at passe ekstra godt på deres iPhones ved at beskytte dem med et cover.

Og god beskyttelse bliver nok ikke overflødigt, selvom man investerer i en iPhone 6, men den test Square Trade har foretaget, viser dog at iPhone 6 er den mest holdbare iPhone hidtil.

Større iPhone giver dårligere greb

I testen ser man først og fremmest på, hvordan de to nye iPhones er at håndtere. Her er det især tykkelsen og størrelsen, der bliver fokuseret på – især fordi både iPhone 6 og iPhone 6+ er tyndere og større end deres forgængere.

Testen viser, at 6+ ikke egner sig som en en-hånds-telefon, mens man let kan navigere rundt på iPhone 6 med bare en hånd. Her vinder iPhone 6 altså over sin storebror. Risikoen for at tabe telefonen er nemlig større, når den ikke ligger godt i hånden.

I vandtesten klarede begge nye iPhones sig ganske godt og klarede udfordringerne uden vandskader.

iPhone 6 – den bedste iPhone til dato

Den vigtigste del af testen er dog nok faldtesten. Hvor mange mennesker prøver ikke på et eller andet tidspunkt at tabe deres telefon, og hvor irriterende er det ikke, når et fald resulterer i en splintret skærm. Den situation har mange iPhone-ejere stået i gennem tiden, men ifølge testen er risikoen blevet mindre med den nye iPhone 6, selvom den næppe er helt elimineret.

I testen slap iPhone 6 nemlig fra faldet med kun ridser og skrammer til følge, mens iPhone 6 + fuldførte testen med ridser, skrammer, en løsnet forskærm og et funktionsproblem, der gjorde, at telefonen ikke ville tænde 30 minutter senere.

På en risikoskala fra 0 til 10, hvor 10 betyder høj risiko for at gå i stykker og 0 betyder lav risiko, blev iPhone 6 placeret på 4, mens 6+ må lade sig nøje med karakteren 5.
Selvom karakteren 4 stadig efterlader plads til forbedring, er iPhone 6 dog stadig den mest holdbare iPhone nogensinde. Og ifølge testen har iPhone nu også på dette område overhalet mange af de andre populære smartphones.

Vil man holde sin iPhone fri for ridser, skrammer og splintret glas, er det dog stadig fornuftigt at ofre et solidt iPhone 6 cover, der passer til telefonen, og som kan tage af for de værste fald.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.