Mens Apple sælger iPhone 6 som varmt brød, ser det noget mere dystert ud hos ærkerivalen Samsung. Overskuddet i seneste kvartal er faldet med hele 60% sammenlignet med samme periode sidste år. Årsagen er at Apple sidder stadig stærkere på markedet for premium-telefoner, hvorfor gennemsnitsprisen per solgt Samsung-telefon er faldet med 20%. Samtidig presses Samsung af kinesiske discount-producenter i den anden ende af markedet. Derudover har Samsung brugt væsentligt flere penge på at opretholde salget via reklamekampagner. Alt sammen noget der koster på bundlinjen.

Ifølge uofficielle estimater har Apple solgt over 20 millioner iPhone 6 i løbet af de sidste to uger af september, noget der efter sigende har overrasket Samsung i en grad, så de har følt sig tvunget til at fremrykke lanceringen af deres egen Galaxy Note 4, for at have et bare nogenlunde fornuftigt tilbud til kunderne. Det er i hvert fald sådan de koreanske medier udlægger sagen. Telefonen der først skulle have været lanceret på fredag, kom således til salg i Kina og hjemlandet Sydkorea allerede i slutningen af september. Samsung satser på at nå 15 millioner solgte enheder på 30 dage, noget selv Samsungs egne ansatte dog tvivler på kan nås. Sidste år solgte Galaxy Note 3 "kun" 10 millioner enheder på to måneder.

Forskellen på i år og tidligere år er, at Samsung nu for første gang skal konkurrere med en iPhone i phablet-størrelse. Tidligere år har Samsung kunnet læne sig tilbage velvidende, at kunder der ville have en stor telefon, ikke havde så mange andre steder at gå hen. Den går ikke længere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.