Kunderne er vilde med iPhone 6. Lanceringen af de to nye store iPhone har betydet en voldsom stigning i Apples markedsandel. Det viser tal fra Kantar Worldpanel ComTech. iPhone 6 og iPhone 6 Plus har haft en meget bemærkelsesværdig effekt på markedet. I stort set hele Europa, Australien og i USA vinder Apple store markedsandelde på bekostning af Android, der tilsvarende går tilbage over hele linjen. Kun i Japan taber Apple terræn.

iOS meget tæt på at være nummer 1 i USA og Australien

I USA er iOS nu meget tæt på at overhale Android som det mest populære styresystem til mobiltelefoner. Kun et procentpoint adskiller nu de to. Android sidder på 48,4%, mens iOS sidder på 47,4%. Apple er sammenlignet med sidste år gået 4,3 point frem, mens Android er gået 2,0 point tilbage. I Australien er løbet endnu tættere. Apple er her kun 0,1 point fra at overhale Android, hvor der sidste år var 20 points forskel. En næsten absurd ændring på bare et enkelt år.

Endnu større effekt i Storbritanien

Endnu mere markant er effekten af iPhone 6 i Storbritanien. Her er iOS gået 12,6 point frem, mens Android er gået 6,7 point tilbage. Også her nærmer iOS sig nu Android som det mest udbredte styresystem.

I de store EU-lande som helhed er Apple gået 6 point frem og Android 3 point tilbage. Android er dog stadig klart foran med 67% mod iOS's 20%. Android er altså 3,3 gange større end iOS i Europa,hvor de sidste år var 5 gange større.

Der er desværre ingen tal for Danmark, hvor Apple ellers står rigtigt stærkt.

Ser mere sort ud i Asien

I Kina, går Apple og Android stort set lige meget frem, så her er der ingen ændring i den samlede balance. Android sidder på 80% og iOS lige under 20%. Værst set det ud i Japan, hvor Apple er faldet 15 point. Dog fra et meget højt niveau. iOS er derfor stadig nummer 1 i solens rige.

Ellers er det meget bemærkelsesværdigt, at Windows får store tæv alle steder, bortset fra Tyskland hvor de går frem til fornuftige 7,1%. I Kina er Windows nærmest blevet udraderet, og har nu kun 0,6%.

Målingen er foretaget i september til november 2014.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.