DR's So Ein Ding har blindtestet fire telefoner, for at finde markedets bedste mobilkamera. De har gennemgået seks tests lige fra videooptagelse i dagslys til foto i mørke. Resultatet er blevet bedømt af to professionelle fotografer, der ikke har fået opgivet hvilke telefoner der har taget de forskellige billeder og videoer. Der er altså tale om en ægte blindtest, hvor intet andet end kvaliteten er bedømt. Specifikationer, reklameslogans og egne forudfattede meninger er helt udelukket af ligningen.

De fire testede telefoner er LG Optimus G2, Sony Experia Z1, Nokia Lumia 1020 og iPhone 5s. Specielt Nokiaen bliver markedsført som en suveræn kameramobil, men generelt er kameraets kvalitet meget i fokus, når de forskellige selskaber lancerer en ny telefon. Det er med andre ord et område, der er meget fokus på.

iPhonen banker de andre på plads

Lad os bare afsløre med det samme, at testen slår en meget tyk og knortet pæl gennem myten om at jo flere megapixels desto bedre. Den meget suveræne vinder er nemlig telefonen med færrest megapixels at gøre god med; iPhone 5s. iPhone 5s tager førstepladsen i samtlige seks kategorier (dog en delt førsteplads i den ene kategori), og sætter derved konkurrenterne godt og grundigt på plads. Der er således ikke tale om en kneben sejr, men om en klar vinder.

Nummer to i testen er Sony Experia Z1 og først på tredjepladsen komemr Nokia Lumia 1020, der endda tager sidstepladsen i to af kategorierne. Den samlede sidsteplads går dog til LG Optimus G2.

Apples filosofi vinder

Testen bekræfter at Apple ikke har skudt helt ved siden i deres prioriteringer af iPhonens kamera, hvor fokus ligger et helt andet sted end på antallet af megapixels. Nokia har ellers meget aktivt, og med en hel del held, forsøgt at positionere sig ved at hævde, at de laver som markedets suverænt bedste kameramobil. Noget tyder dog på, at folk med en professionel tilgang til kvalitet ikke er enig med Nokia og den trofaste følgerskare.

Selvfølgelig er smag og behag forskellige, men iPhone 5s vinder så klart, at man er nødt til at være meget kreativ i sin argumentation, hvis man skal bortforklare testresultatet. Det har ellers nærmest været sådan, at der er blevet kigget skævt til en, hvis man har påstået, at iPhonen tog gode billeder.

Læs hele testen på DR.dk eller se den her.

Artiklen er sponsoreret af Telenor

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.