Måske kommer iPhone 5S med en berøringsfølsom hjem-knap i safirglas med indbygget fingeraftrykssensor, skriver Cultofmac.

At Apple arbejder på at inkludere en fingeraftrykssensor i iPhonen er åbenlyst, da Apple sidste år købte AuthenTec, der udvikler fingeraftrykssensorer. Hvornår den kommer er dog uvist. Det samme er hvordan Apple vil integrere sensoren. En indbygning i hjem-knappen virker dog som det logiske sted. Det vil endda have den dobbeltfunktion, at Apple dermed kan slippe af med den fysiske knap, der har en tendens til at være et af de svage punkter i iPhonen. De mange tusinde tryk den udsættes for, er en voldsombelastning, der af og til gør at knappen går i stykker.

Da fingeraftrykssensoren fungerer visuelt, er det essentiel, at overfladen ikke bliver ridset, hvilket jo er en risiko med en telefon, man har i lommen. Derfor hævdes det, at Apple vil benytte safirglas i overfladen. Safirglas er verdens næsthårdeste mineral, kun overgået af diamant. I forvejen bruger Apple safirglas i iPhone 5's kameralinse, netop for at modvirke ridser.

For et par måneder siden, var der nogle billeder fremme, der hævdedes at være af hjem-knappen til den kommende iPhone. De var helt almindelige og uden indbygget sensor, så man skal huske at tage det hele med en stor gran salt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.