iFixit har skilt de nye iPhones ad, og lavet et overslag over hvor meget det har kostet Apple at producere dem. iFxit kender selvfølgelig ikke Apples priser og procedurer, så det skal ikke tages alt for bogstaveligt.

Komponenterne til iPhone 5s 16GB koster mindst $191, mens de for 64GB-versionen koster mindst $210. Selve samlingen koster yderligere $8. Det er stort set identisk med hvad iPhone 5 kostede sidste år. iPhone 5c er lidt billigere. Det koster fra $173 til $183 inklusive $7 for samlingen.

Gennemgangen af iPhone 5c og 5s afslører desuden, at telefonerne stort set er identiske. Skærmen er den samme, kameraet ere det samme, flash-chipsne er de samme og så videre. Selvfølgelig er der også forskelle, men i det store hele er telefoner identisk bygget op. Den mest markante forskel er selvfølgelig fingeraftrykssensoren, der vurderes til $7.

Som altid er det skærmen til $41, der er den dyreste enkeltdel. Herefter kommer de forskellige netværks-chips til $32. A7-chippen vurderes til $19, mens A6 vurderes til $13.

Apple tager for iPhone 5s $649 for 16GB og $849 for 64GB.Der er med andre ord en pæn fortjeneste per enhed. De ryger selvfølgelig ikke alle i Apples lomme. Der skal også bruges penge på transport, på at drive butikker, på udviklingen, support og så videre. For Apple som helhed er bruttofortjenesten omkring 35-37%, det vil sige, at hver gang Apple sælger for $100 har de en bruttofortjeneste på $36-37.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.