Da Apple præsenterede iPhone 5S i går aftes, var en af de helt store nyheder, at den havde fået en ekstra processor. Hidtil har Apples iPhones haft en enkelt processor af A-typen. iPhone 5 hed den A6 og i iPhone 5S hedder den A7. Den nye processor hedder M7, og er en såkaldt motion coprocessor. Dens opgave er at tage hånd om data fra iPhonens accelerometer, gyroskop og kompas, der vil blive behandlet kontinuerligt.

M7 skåner hovedprocessoren og sparer batteri

Pointen er, at hovedprocessoren ikke længere behøver at være aktiv, bare fordi der modtages data fra bevægelsessensorerne. iPhonen kan modtage en masse data, selvom A7 er droslet ned. Det hele bearbejdes i M7, hvorfor strømforbruget kan minimeres betydeligt. Det betyder at bevægelsesdata nu kan indsamles kontinuerligt uanset om der er en igangsværende App, der har brug for den eller ej - for det koster stort set intet på batteritiden at gøre det. Det kører simpelthen i konstant i baggrunden. Det giver interessante muligheder for udviklere, der vil lave sundhedsapps, der for eksempel tracker ens bevægelser døgnet rundt.

Systemet vil bruge de nye muligheder

Selve systemet vil også gøre brug af de nye data. iOS ved eksempelvis hele tiden, hvor hurtigt man bevæger sig. Det gør at Kort-appen automatisk kan skifte vejvisning fra bilkørsel til gang, hvis man parkerer sin bil og fortsætter til fods. Eller at iPhonen ikke forsøger at koble på Wi-Fi-spot, hvis brugeren eksempelvis suser forbi dem i en bil. iPhonen kan også reducere antallet af netværkspings, hvis den ligger stille, som når man sover, hvilket også sparer batteri.

Den nye M7-processor betyder også, at Apple lanceret et nyt framework for iOS-udviklere kaldet Core Motion Frameworket, der giver adgang til bevægelsesdata. Enten efter behov eller i ønskede intervaller.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.