Selvom tre ansatte på iPad-fabrik er blevet fængslet for at have afsløret iPad 2-designet til producenter af etuier, har det ikke været nok til at stoppe disse læk. Der er nemlig nu dukket etuier til den kommende iPhone 5 op. Det er selvfølgelig begrænset hvad man kan sige om designer eller funktionerne alene ud fra et etui, men denne gang er der alligevel et par interessante ting.

Først og fremmest er etuiets overordnede formfaktor identisk med de nuværende etuier fra samme producent. Designet af iPhone 5 vil derfor være det samme som vi kender fra iPhone 4 - eller højest med nogle kosmetiske ændringer. Der har ellers været spekulationer om, at Apple ville skifte til et dråbeformet design.

Dernæst vil iPhonens blitz ikke længere være lokaliseret ved kameraet, men være flyttet over i det andet hjørne. Den nye placering bekræftes af lækkede kameradele, der ligeledes hævdes at være til den kommende iPhone 5. På dem er der nemlig ikke integreret en blitz i kameraet på bagsiden. Når to helt forskellige kilder peger på det samme, plejer det at være så godt som en bekræftelse af, at det er rigtigt.

Men hvad er overhovedet ideen i at flytte blitzen? Kort sagt giver det bedre billeder. Ideelt set burde blitzen være endnu længere væk fra kameraets linse, men det kan af gode grunde ikke lade sig gøre på så lille en enhed. Når blitz-lyset flyttes væk fra den direkte linie ind i øjets pupil, men i stedet rammer skævt på, minimeres røde øjne-fænomenet. En flytning længere væk fra linsen vil også give en bedre kontrast og farvedybde. Sidst men ikke mindst vil det også minimere det direkte tilbageskin fra blitzen i linsen.

Til gengæld vil det øge produktionsomkostningerne. Hvad der før var et modul, er nu to moduller. Det er meget nemmere bare at øge antallet af megapixels, men Apple har altså vurderet, at en flytning af blitzen er de ekstra omkostninger værd.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.