Det var ikke bare salgsgas, da en Apple-talsmand for nylig fortalte, at selskabet var blevet blæst omkuld af forudbestillinger på iPhone 5. Apple har nemlig annonceret, at iPhone 5 er blevet bestilt i et antal på 2 millioner enheder i løbet af 24 timer. Derved slår iPhone 5 den tidligere salgsrekord for mobiltelefoner, som jo tilhørte iPhone 4S. der blev forudbestilt i et antal på 1 million enheder i løbet af de første 24 timer.

"iPhone 5-forudbestillingerne har smadret den tidligere rekord holdt af iPhone 4S, og kundernes respons på iPhone 5 har været fænomenal", udtaler Philip Schiller, Apples chef for global markedsføring. "iPhone 5 er den bedste iPhone hidtil, det mest kraftfulde produkt vi nogensinde har lavet, og vi håber at kunderne elsker den lige så meget som vi gør."

Apple har solgt for 10 milliarder på 24 timer

Det imponerende høje antal forudbestillinger af iPhone 5 har fået flere analytikere til at hæve deres salgsestimater. Piper Jaffrays Gene Munster mener at Apple vil sælge 6-10 millioner iPhones i løbet af åbningsweekenden. Til sammenligning var Samsungs flagskib Galaxy S3 50 dage om at runde 10 millioner solgte enheder.

Antager man en gennemsnitlig salgspris på 5.000 kroner (hvilket er højt sat, men nemt at regne med), har Apple solgt for 10 milliarder kroner iPhones på 24 timer. Ikke noget under, at Apples aktiekurs i går nåede nye højder, og for første gang passerede $700-grænsen. Kursen er steget 65% alene i 2012.

iPhone 5 kan købes i USA og otte yderligere lande, heriblandt England og Tyskland fra på fredag. Ugen efter, fredag den 28. september, kan iPhone 5 købes i Danmark.