Hvis man skal tro kodestumper fra iOS, får den nye iPhone 5, eller hvad den nu måtte komme til at hedde, en opgraderet WiFi-chip sammenlignet med den der sidder iPhone 4S og den nye iPad, skriver 9to5mac. Chippen produceres af Broadcom og har navnet BCM4334, hvor de to andre enheder har BCM4330.

BCM4334 blev lanceret sidst i februar og er baseret på 40 nm-arkitektur, hvor den anden er baseret på 65 nm-arkitektur. Det betyder, at den er mindre, og derfor bruger mindre strøm. To gode ting, når man producerer en iPhone, som helst skal være lille og have lang batteritid. BCM4334 bruger omkring den halve mængde strøm når den er aktiv, og i standby skulle strømforbruget være reduceret til en tusindedel.

Chippen har indbygget Bluetooth 4.0 og FM-radio. Det sidste har alle de andre chips Apple har brugt i iOS-enheder også haft, uden at Apple dog har gjort brug af det, så det skal man nok heller ikke forvente denne gang.

Når det kommer til WiFi, er der indbygget dual-band Wi-Fi med Wi-Fi Direct. Wi-Fi Direct er en standard, der giver enheder mulighed for at forbinde sig til hinanden direkte uden brug af et access point- Lidt ligesom BlueTooth. Det kunne for eksempelvære mellem en iPhone og en printer eller mellem en iPhone og en aktiv højttaler.

Det er nok tvivlsomt, om Apple vil gøre burg af dette, når man tænker på Apples egen AirPort-protokol, men muligheden er altså til stede, og hvis Apple aktiverer den kan tredjeparts-producenter af tilbehør jo bruge den, som de har lyst.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.