9to5mac har analyseret data fra to tidligere iPhone 5-prototyper. N41AP (5,1)” og “N42AP (5,2)”, og alt tyder på, at den næste iPhone får NFC-understøttelse. NFC er en teknologi der anvendes til kommunikation mellem enheder, der er tæt på hinanden (5-15 cm). NFC er en videreudvikling (eller specificering) af RFID. RFID kender vi blandt andet fra bibliotekerne, hvor udlån af bøger sker ved at bogen med indbygget RFID-sender føres hen til automaten med indbygget RFID-læser.

NFC integrerer med Passbook til en elektronisk pung

NFC-teknologi har været rygtedes i iPhonen siden slutningen af 2009, uden at der dog er sket noget. Apples præsentation af iOS 6 og den nye app Passbook, gør det NFC-rygterne mere relevante. Passbook skal bruges til at holde styr på biografbilletter, medlemskort, boardingkort og andre billetter og kort, der har stregkoder eller QR-koder. Det betyder at man kan bruge sin iPhone, når man skal scanne sit boardingkort eller sit medlemskort i butikken før køb. Kobler man Passbook med NFC-understøttelse har vi en rigtig elektronisk pung, med hvilken man kan foretage betalinger i butikker etc.

Apple har en del patenter vedrørende NFC og har også tidligere ansat eksperter på området, så et eller andet er der tydeligvis i gærde.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.