Engadget har fået oplysninger om den kommende iPhone 5 fra meget pålidelige kilder. De samme kilder, som kom med meget nøjagtige informationer forud for lanceringen af Apple TV for nogle måneder siden. Oplysningerne er sparsomme, men meget interessante. iPhone 5 vil være komplet redesignet fra bunden af (jeg går ud fra, at Engadget mener det rent tekniske og ikke det ydre design red).

Først og fremmest vil iPhonen få et dual GSM/CDMA-chipsæt fra Qualcomm. På nuværende tidspunkt bruger Apple kommuniktionschips fra Infineon, men skifter til Qualcomm både i iPhonen og iPaden. Det smarte ved Qualcomms chipsæt er, at de kan bruges både på GSM- og CDMA-nettet. I dag har Apple to forskellige iPhones med hvert deres chipsæt til de to forskellige netværk, men fremover kan den samme ene iPhone altså bruges på begge netværk. Den specielle Verizon-iPhone, får altså en kort levetid, men Apple har åbenbart ikke kunnet vente. Samtidig får de selvfølgelig lidt erfaring med de nye kommunikationschips. Der er desværre ikke understøttelse af LTE (4G) i denne omgang.

Den nuværende A4-processor vil blive afløst af en kraftfuld A5-processor, som er en Cortex A9-baseret multi core chip. A5 skulle være lynende hurtig. Den har også fundet ved til en prototype på næste generation Apple TV og efter sigende sprøjter den 1080p-video ud som rindende vand.

iPhone 5 er stadig kun i teststadiet, men alt kører som planlagt i forhold til en introduktion til sommer. På nuværende tidspunkt er det Apples ledende medarbejdere der meget diskret tester den inden for Apples campus. Vi kan så bare vente på, at en af dem en dag trænger til en øl på den lokale knejpe, og måske glemmer sin iPhone, så den havner hos Gizmodo.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.