iPhone 5 får en fantastisk skærm. Ikke bare er den øget fra 3,5" til 4", men det er gjort på den helt rigtige måde. Der er ingen kunst at lave en smartphone med en stor skærm. Det giver dog ingen mening at gøre skærmen stor bare fordi man kan, for gøres det ikke ordentligt, kan man jo ikke have telefonen i hånden længere. Netop derfor har Apple valgt kun at gøre skærmen større på den ene led, nemlig i højden. Derfor ligger den lige så godt i hånden som den hele tiden har gjort. Ja faktisk bedre, fordi den samtidig er blevet tyndere.

Opløsningen på 1.136x640 pixels er i retina kvalitet, så man ikke kan skelne de enkelte pixels med det blotte øje. Det nye skærmformat gør, at man kan se 16:9 HD video uden sorte bjælker for oven og for neden.

Selve skærmkvaliteten har også fået et ordentligt boost. Farvemætheden er forøget med hele 44%, og når man tænker på, at den nye iPads skærmkvalitet var så høj, at den sprang rammerne i det amerikanske forbrugerråds tests for at kunne måle den, skal vi nok regne med at kvaliteten på iPhone 5's skærm er fantastisk.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.