Introduktionen af iPhone 5 med LTE (4G)-understøttelse betyder, at alle, også brugere af de "gamle" iPhones, får en bedre båndbredde, når de surfer på mobilnettet. Forklaringen er, at iPhone 5 vil være med til at flytte datatrafik fra 3G-netværket til 4G-netværket.

Mobilmaster er delte resourcer. Det betyder, at jo flere der er koblet på en mast og bruger datanetværket, desto færre ressoucer er der til den enkelte. Det handler ikke om, om der er god eller dårlig dækning. Dækningen, det vil sige signalstyrken, kan sagtens være helt i top, mens man alligevel snegler sig afsted når man går på nettet. Forklaringen er, at der er for mange der bruger for få ressourcer.

iPhone 5 flytter trafik fra 3G til 4G

Det er ingen hemmelighed, at 3G-netværket er godt og grundigt presset mange steder. Moderne smartphones og 3G-modems bruger meget mere data end masterne kan levere mange steder. De er ganske enkelt blevet kvalt i deres egen succes. Omvendt er det med 4G-netværket, der vel nærmest står ubrugt hen. Her er der masser kapacitet, da udbuddet af telefoner der understøtter LTE er forsvindende lille. Det bliver der lavet om på med iPhone 5, der for alvor for sat skub i brugen af LTE i Danmark.

En af ophavsmændende til LTE-standarden, professor Preben Mogensen fra Institut for Elektroniske Systemer ved Aalborg Universitet, forklarer til V2, at de modeller for netværksplanlægning, som forskerne ved Aalborg Universitet arbejder med, baserer sig på, at så mange enheder som muligt bliver skubbet over på 4G-nettene de kommende år. Her er der nemlig masser af kapacitet, også selvom en masse nye telefoner - eksempelvis iPhone 5 - kommer væltende over på nettene.

Derved bliver der mere kapacitet i 3G-netværket

De kommende ejere af en iPhone 5 kan altså se frem til et lynende hurtigt netværk, med masser af kapacitet - ogå selvom den nu vil vælte ind på nette med iPhone 5. Alle andre kan dog også begynde at glæde sig, for hver gang der flyttes en enhed fra 3G til 4G, så bliver der mere plads i 3G-netværket til alle de andre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.