Det er vist ingen hemmelighed, at Apples iPhone 4 har visse problemer med antenne. Ikke i så stor stil, som det blev lagt op til sidste sommer, men dog problemer. De skyldes, at antennen til mobilnetværket sidder i metalkanten nederst, og derfor nemt dækkes til af hånden. Resultatet er lidt dårligere signal, eller hvis signalet i forvejen er dårligt, et mistet signal.

Apple fik rettet op på denne med den iPhone 4, der blev lanceret til CDMA-netværket tidligere på året. I denne er WiFi- og GPS-antennen flyttet fra topkanten og ned bag ved glasset på bagsiden. Derved kan rammen i toppen også bruges som mobilantenne. Herved kan iPhone skifte mellem antennen i bunden og toppen alt efter hvilken en, der giver bedst signal. Det er kun for modtagelse af data, at der bruges to antenner. Afsendelse af data sker altid via antenne i bunden.

Med iPhone 4S har Apple indført to antenner for både modtagelse og afsendelse af data, formodentligt som den første telefon nogen sinde. Dækker man for den ene antenne, er den anden sikkert fri. Det er altså blevet noget vanskeligere at foretage det såkaldte dødsgreb, der æder iPhonens signal. Dermed har Apple tilsynelandende løst problemet med iPhonens dårlige signalforhold uden at skulle ændre på det grundlæggende design. Ideen med at lade være kanten være antenne, er at kunne gøre telefonen tyndere, ens hvis antennen skal sidde inden i.

Ud over forbedringen af selve antennen og dermed signalkvaliteten, har Apple også opgraderet netværkschippen. Det betyder, at iPhonen nu er i stand til at modtage data med en teoretisk hastighed på 14,4 Mbps - eller det alle Apples konkurrenter kalder 4G. Det er det dobbelte at hvad iPhone 4 kan præstere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.