Apple skriver i en pressemeddelelse, at iPhone 4S er blevet forhåndssolgt i 1 million eksemplarer i løbet af de første 24 timer. Det er næsten det dobbelte af iPhone 4, der i sin tid nåede 600.000 solgte enheder i det første døgn. iPhone 4S's salgstal svarer til, at der er blevet solgt næsten 12 iPhones i sekundet i 24 timer i træk.

Til en gennemsnitspris på omkring 4.000 kr per telefon, svarer det til at Apple har solgt for 4 milliarder kroner på en enkelt dag på iPhones alene. Til sammenligning findes der kun omkring 100 danske virksomheder med en omsætning på over 4 milliarder kroner om året.

"Vi er blevet blæst væk at den imponerende kunderespons på iPhone 4S", udtaler Apples marketingschef, Philip Schiller. "Den første første dags forhåndsbestillinger på iPhone 4S, er det største for alle nye produkter, som Apple nogensinde har lanceret, og vi er begejstret over, at kunderne elsker iPhonen lige så meget som vi gør".

Analytikeren Mike Abramsky fra RBC Capital Markets vurderer at iPhone 4S vil nå 3 millioner solgte enheder i løbet af lanceringweekenden. Dette skal sammenlignes med de 1,7 millioner enheder, som iPhone 4 solgte i den første weekend. Inden jul vil Apple have solgt 25 millioner iPhones vurderer en anden analytiker Gene Munster fra Piper Jaffray. Det skal sammenlignes med 14 millioner solgte enheder i samme periode sidste år.

Hvis man tilhører dem der mener, at iPhone 4S's salgstal på 1 million enheder på en dag ikke er ret mange, kan man for eksempel sammenligne med Samsungs Galaxy S II. Det er en af de bedst sælgende Android-telefoner, og den er ifølge Samsung selv, deres hurtigst sælgende telefon nogensinde. Den passerede den første million solgte enheder efter 30 dage. Den var et halvt år om at passere 10 millioner solgte enheder.

I pressemeddelelsen bekræfter Apple, at iPhone 4S kommer til Danmark og en række andre lande "sidst i oktober".

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.