Telia begynder nu at have de første priser på iPhone 4 på plads. Informationen stammer fra Telias annoncemateriale, så det er ikke alle priserne, men bare nogle eksempler. Telias priser bygget op på, at man køber iPhonen på afbetaling over 24 måneder og er bundet til abonnementet i 6 måneder. Man kan indfri det resterende beløb til en hver tid, også allerede ved købet.

16 GB iPhone 4 koster 99 kr i udbetaling og 199 kr om måneden i 24 måneder. I alt svarer det altså til 4.875 kr for selve telefonen. Hertil skal lægges etabonnemtn. Det kunne være iOn til 399 kr om måneden. Den samlede minimumspris bliver derfor i dette eksempel 7.577 kr. Jeg er ikke klar over, om man kan få andre abonnementer og derved sænke minimumsprisen eller om iOn er obligatorisk. Det kunne man med iPhone 3GS, så mon ikke det også bliver muligt med iPhone 4.

I forhold til iPhone 3GS er der tale om en mindre prisstigning. 16GB 3GS kostede 180 kr om måneden mod altså 199 kr for iPhone 4. Med andre ord en stigning på ca 10%. Til gengæld ser det ud til, at abonnementspriserne er hold i ro.

Selvom Telias priser ved første øjekast ser uoverskuelige ud, er de faktisk ret smarte i og med, at man har adskilt telefonens pris og abonnementet. Reelt set køber man derfor en iPhone uden tilskud (men på afbetaling) og kombinerer den med et abonnement efter eget ønske og behov.

Opdatering:

Telia har bekræftet over for mig, at iPhone 4 KUN sælges med mobilaftale og IKKE den traditionelle form, med et kontantbeløb ved kassen og abonnement i 6 måneder.:

"Ja, den bliver kun tilgængelig med mobilaftale. Hvor stort et beløb man ønsker at betale med det samme, er stort set op til en selv (minimum 99 kr.), så man kan også vælge at betale det hele på én gang og så kun betale abonnement de næste 6 mdr. Prisen forbliver den samme, uanset hvor meget man betaler med det samme."

Tak til Michal for info og billede.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.