Helt i tråd med rygterne, har Apple besluttet at fjerne den opladeren såvel som hovedtelefonerne når man køber en ny iPhone 12. I stedet kommer den nye iPhone kun med et USB-C til Lightning-kabel. Det betyder, at brugeren selv skal anskaffe en oplader - eller bruge en eksisterende. Apple har i den forbindelse sænket prisen på standardopladeren i deres webbutik.

Men det stopper ikke her. Alle andre iPhones i Apples sortiment har også fra og med i dag fået fjernet oplader og hovedtelefoner. Det gælder iPhone SE, iPhone 11 og iPhone Xr. Dog skal man regne med, at de enheder der er ude i butikkerne i den gamle indpakning, bliver solgt som sådan. Apple Watch SE og Apple Watch Series 6 kommer også uden oplader. Til gengæld har Apple - indtil videre - ikke pillet ved iPad-linjen, hvor der stadig er opladeren med alle enheder.

Apple begrunder fravalget af oplader og hovedtelefoner med at det sparer på udledningen af klimagasser samt formindsker minedriften af sjældne metaller.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.