Virksomheden Foxconn, der samler hovedparten af Apples iPhones, har oplyst til deres investorer, at der stadig er mulighed for at dette års nye iPhones bliver lanceret på det planlagte tidspunkt til trods for Corona-pandemiens fortsatte hærgen. Foxconns fabrikker ligger i en del af Kina, hvor der ikke har været ret meget smitte med Corona, men produktionen har været ramt af forbuddet mod at rejse. Derfor har de mistet "nogle arbejdsdage", men ikke mere end at det kan indhentes. Til gengæld skal der ikke komme ret meget yderligere forsinkelser førend en udskydelse af iPhone-lanceringen kan komme på tale. Det skriver Bloomberg.

Foxconn nævner ikke direkte Apple eller iPhonen, men der er ingen tvivl om, at det er iPhonen der tales om. Apple er da også Foxconns største kunde. Produktionen plejer så småt at begynde i juni og være i fuldt gear i august, så der er stadig nogle måneder at løbe på. Foxconn er dog afhængig af, at en lang række underleverandører kan få de forskellige komponenter klar til tiden - og få dem transporteret til Foxconns samlefabrikker. Der er hundredevis af forskellige producenter af større og små dele, der skal være klar.

The Wall Street Journal skriver derudover at produktionen af iPhone-komponenter er berørt af, at Apple har svært ved at vurdere, hvor stor efterspørgslen på de nye iPhones bliver. De forskellige komponenter bliver generelt bestilt i marts og april, altså måneder inden iPhonen kommer på gaden, men lige præcist i år kan det være meget svært at vurdere, hvor mange iPhones der skal bestilles komponenter til. Det er simpelthen umuligt på nuværende tidspunkt for Apple at vurdere, hvor mange iPhones man sælger om et halvt år.

Ifølge avisens oplysninger har Apple valgt at gøre som normalt og så tage bestik af situationen i staten af juni. Herefter bliver det så besluttet om der skal skrues ned for produktionen eller ej.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.