En nøgleegenskab for en god tablet er skærmkvaliteten. Hver gang Apple lancerer en ny enhed er skærmundersøgelsen fra DisplayMate derfor en af de ting, jeg ser frem til. DisplayMate er nemlig en kapacitet på området og er virkelige grundige i deres analyse og sammenligning med andre enheder. De giver klar besked om, hvorvidt Apples anprisninger holder vand eller ej. Nu er de endelig klar med en undersøgelse af den nye 9,7 tommer iPad Pro.

Lad mig bare med det samme sige at DisplayMate er begejstrede for den nye iPads skærm. De omtaler skærmen som "den bedste mobile LCD-skærm" de nogensinde har testet, og den slår flere rekorder. Skærmen har ellers på papiret samme specifikationer som den almindelige iPad-skærm. Det vil sige en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels og en pixeltæthed på 264 pixels per tomme. Det er med andre ord den underliggende teknik, der er blevet forbedret.

Farvegengivelsen slår alle rekorder

Det er specielt iPadens color gamut, på dansk farveskala, der imponerer. Det vil sige hvor præcist farver bliver gengivet. iPaden har fået tilføjet en ny color gamut kaldet "DCI-P3 Wide Color Gamut" identisk med den der bruges i 4K UHD TV og i digitale biografer. DisplayMate mener at iPad Pros farvepræcision ikke visuelt kan skelnes fra det perfekte. De har aldrig testet en bedre enhed på det punkt, og med stor sandsynlighed er iPadens skærm bedre end nogen anden skærm, monitor, TV eller ultra HD TV, de fleste folk ejer.

En anden forbedret egenskab er lysstyrken. iPad Pro'en udsender 20% mere lys end tidligere iPads og er den mest lysstærke fuldstørrelses tablet DisplayMate nogensinde har testet. Samtidig er skærmrefleksionen den laveste på nogen mobil-skærm de nogensinde har testet. Tilsammen gør det at iPad Pro'en i situationer med kraftigt omgivende lys, leverer den bedste skærmkvalitet af nogen testede enheder. Refleksionen er helt nede på 1,7%.

Selv kontrastforholdet er i orden

Der hvor LCD-skærmen normalt har problemer, sammenlignet med OLED-skærme, er på kontrasten. 9,7" iPad Pro'en opnår med et kontrastforhold på 1.022 dog bedømmelse "meget god". I fuldt sollys er kontrasten 301, hvilket er det klart højeste niveau DisplayMate nogensinde har målt. Det er næsten dobbelt så højt som for iPad Air 2.

Betragtningsvinklen bedømmes også som fremragende med ingen visuelle farveforskydninger. Dog reduceres lysstyrken med 47-55%, når man betragter skærmen i en vinkel på 30 grader.

Den nye iPad Pro er bedre end storebroderen på 12 tommer på samtlige målepunkter undtagen kontrastforholdet i mørke. Det er ikke fordi 12-tommer modellen er dårlig. 9,7-tommer modellen er bare så meget bedre end alt andet.

Du kan læse hele testen her: www.displaymate.com