Når man anskaffer sig en iPad Pro, skal man også have et rigtigt fysisk tastatur. I hvert fald hvis man påtænker at bruge den til at skrive på. Det virtuelle tastatur er fint til webadresser, men lige så snart man skal skrive rigtigt, kommer det til kort. Og ikke mindst tager det uforholdsmæssigt meget skærmplads op. Det giver ingen mening. Et rigtigt tastatur er vejen frem.

iPad Pro kommer med en ny port som Apple kalder "smart connector". Den sidder på siden af iPaden, og kan blandt andet bruges til at tilslutte et tastatur med. Det smarte ved smart connectoren er, at den ikke bare kan overføre data, men også strøm. Der er med andre ord ikke behov for batteri eller opladning af tilbehør tilsluttet via smart connectoren. Derudover er der ren plug'n'play. Det ideelle er derfor at få anskaffet et tastatur, der kan tilsluttes via denne smart connector. Der er dog også visse ulemper i forhold til et helt traditionelt BlueTooth-tastur, som man også kan bruge. Blandt andet at tastaturet skal sidde på iPaden, og ikke kan rykkes længere væk etc.

Jeg har set lidt på mulighederne.

Apple Smart Keyboard

Apples eget tastatur udviklet specielt til iPad Pro er måske det mest oplagte valg. Først og fremmest fordi det er designet af Apple til at spille 100% sammen med Pro’en. Designet og formfaktoren er ramt lige i øjet. Det er desuden let og fylder ikke ret meget. Det gør, at man altid har det med, og at man ikke skal huske det.

Tastaturet et godt at skrive på, men kræver lidt tilvænning. Den afstand tasterne bevæger sig, når man trykker på dem, er nemlig meget kort.

Min eneste anke går på farven. Kontrasten mellem taster og resten af tastaturet er ganske enkelt for lille. Og fordi det hele er sort flyder det hele nemt ud i hinanden. Her ville lys i tasterne hjælpe gevaldigt.

iPad Pro 12,9" Smart Keyboard kan købes hos Apple for 1.399 kr (link)

Logitech Create Backlit Keyboard Case

Logitech var en af de første producenter, der lancerede et tastatur specielt lavet til iPad Pro, og man ved at de altid leverer varen. Tastaturet udmærker sig ved at have lys i tastarne og en række funktionstaster så man eksempelvis kan skrue op eller ned for skærmens lys, styre afspilning af musik og så videre.

Tastaturet er godt at skrive på, men fylder og vejer til gengæld lidt mere end Apples løsning.

Logitechs tastatur til 12,0" iPad Pro kan købes hos Apple for 1.190 kr (link).

Apple Magic Keyboard

En mulighed, som mange måske overser, er at benytte Apples standard-tastatur, der følger med iMac'en. Det hedder Magic Keyboard og har det klare fordel at det er et rigtigt tastatur, som man måske endda er vant til at skrive på i forvejen. Ulempen er, at det ikke integrerer med iPaden som et cover og fylder og vejer en del. Til gengæld er komforten overlegen og man kan rykke det væk fra skærmen, hvis man vil.

Magic Keyboard kan købes hos Apple for 829 kr (link)

Andre bluetooth-tastaturer

Ud over de nævnte findes en lang række Bluetooth-tastaturer, der ikke er lavet specifikt til iPad Pro og den nye smart connector. De kan også benyttes.

Her er et link til de iPad-tastaturer Apple sælger i deres butik: iPad-tastaturer. Man kan vælge hvilken iPad tastaturet skal passe til.