Der er nu flere rygter om at Apple vil lancere en iPAd mini i løbet af året. Denne gang er det iMore, der har oplysninger om, at Apple vil lancere en iPad mini til oktober. Det har vi hørt før, vi har også hørt, at den vil få en skærm på omkring 7 tommer. Til gengæld er der nye oplysninger om både pris og skærmopløsning.

iMore hævder, at iPad mini vil koste mellem $200 og $250. Den billigste af de nye iPAds koster $499, så mini'en vil altså koste under det halve i bedste fald. Det er en voldsom agressiv prissætning, og hvordan Apple vil nå derned, er et godt spørgsmål. iPad 2 sælger nu for $399 og den billigste iPod touch for $199.

På det simple spørgsmål om hvorfor Apple skulle lancere en iPad mini, når de forvejen sidder tungt på markedet for tablets skulle efter sigende være, at Apple vil gøre som de gjorde, da de differentierede iPod i 2004; sørge for at lukke åbningerne i markedet effektivt af for konkurrenterne. Som det er nu, er der mulighed for at konkurrenternem kan komme ind på markedet med små billige tablets, som vi har set Amazon gøre det med Kindle Fire. Hvis Apple lancere en lille billig iPad, er der nok ingen tvivl om, hvad forbrugerne vælger.

iPad mini vil blive 100% identisk med den nuværende iPad, borset altså fra størrelsen. Den vil således få retina-opløsning og dermed en pixeltæthed der ligger på linje med iPhonens.

Rygterne om en iPad mini har cirkuleret lige siden iPaden blev introduceret for et par år siden. Senest i går, hvor Digitimes skrev om det. iMore er dog en deæ mere pålidelig kilde, som flere gange korrekt har forudsagt lancering af Apple-produkter.

Scroll ned for at se kommentarer