Den iPad mini som Apple med al sandsynlighed præsenterer i morgen, vil nok komme til at koste mellem 2.499 kroner og 2.999 kroner. Den bliver næppe billigere end Apples nye iPod touch, der koster 2.499 kroner i Danmark og den bliver næppe dyrere end iPad 2, der kan købes for 2.999 kroner.

Kommer prisen under den for iPod touch, vil det salg vel gå mere eller mindre i stå, selvom målgruppen selvfølgelig ikke er helt den samme. Kommer prisen over den for iPad 2, vil folk vælge iPad 2, selvom målgruppen igen ikke er helt den samme.

Det er med andre ord er relativt smalt spænd Apple har at arbejde med rent prismæssigt, når de skal fastsætte prisen på iPad mini. Her betyder produktionsprisen mindre. Det handler alene om at placere den strategisk i forhold til Apples andre produkter.

Det kan derfor heller ikke udelukkes, at Apple vil justere prisen på de andre iOS-enheder i samme omgang, for at få en bedre sammenhæng. Det er dog næppe særligt sandsynligt. Apple vil næppe kunne slippe afsted med at hæve prisen på de eksisterende iPads. Apple sænker næppe heller prisen på hverken de eksisterende iPads, da det jo ikke giver et større spænd for mini'ens pris, eller på iPod touch, der jo lige er kommet på markedet. En sænkning af prisen på iPod touch kunne ellers give et større spænd så prisen på iPad mini kunne komme længere ned uden at konkurrere direkte med touchen.

Der har mange gange været rygter om at Apple ville lancere en regulær prisbasker, der ville støvsuge markedet totalt, men vi har aldrig set det. Hverken med computere, iPods eller iOS-enheder.

9to5mac spekulerer også i priserne, og kommer frem til det samme som vi gør, nemlig at prisen ligger mellem iPad 2 og iPod touch. Helt konkret gætter de på $329, som dog ikke direkte kan omregnes til en dansk pris, men den er tætte på iPod touch end iPad 2.

Så selvom Apple sagtens kunne sælge en iPad mini til 1.999 kroner og stadig have overskud, og vi til det sidste håber på det, så vejer hensynet til Apples andre produkter nok så stort, at det ikke sker.

Scroll ned for at se kommentarer