Vanen tro går Apple ikke så meget op i at fokusere på tekniske specifikationer som clockfrekvens, batteristørrelse og RAM-mægnde, når det handler om iOS-enhederne. Filosofien er i stedet: "Stol på at vi har konstrueret den, så den fungerer efter hensigten, så du ikke behøver tænke på teknikken".

Som casual bruger af en iPad skal man ikke gå op i den slags. Hvad kan vi bruge til, om clockfrekvensen er det ene eller det andet? Ikke noget som helst, vi vil bare vide om den kan det vi skal bruge den til. Og slet ikke hvis meningen er at sammenligne med eksempelvis diverse Android-enheder. Specifikationerne alene siger nemlig ikke ret meget om ydelsen. Der er nemlig et softwarelag i mellem, og det spiler en lige så stor rolle som hardwaren. Et ineffektivt operativsystem på en god hardware kan sagtens være dårlige end et optimalt operativsystem på en middelmådig hardware. Det er helheden der tæller.

Derfor giver hardwarespecifikationer ingen mening i sig selv - og respekt til Apple for at insistere på dette. Det er den samlede pakke der er vigtigt, og den måles ikke i termer som "1.500 mAh" eller "1,5 GHz" men i "10 timers batteritid" og "dobbelt så hurtigt som sidste model". Det er til at forstå for enhver.

Det er dog alligevel underligt, at Apple ikke med et ord nævner, at den nye iPad Air 2 har dobbelt så meget RAM som forgængeren nemlig 2GB. Alt andet lige vil det nemlig give en betydeligt bedre ydelse over hele linjen. Det er bare svært at sætte ord på den slags. "2GB RAM" siger ikke ret mange noget som helst i denne sammenhæng - og det er jo endda betydeligt mindre end computere har. Derfor holder Apple fast i, at de bare har puttet den mængde RAM i iPaden der sikrer, at den kører som den skal - og at folk så ellers ikke skal gå mere op i det. Så lad være med det!

Scroll ned for at se kommentarer