Apples nye 2. generation iPad Air har en A8X-chip med en triple-core 1.5 GHz processor og 2GB RAM. Det gør iPad Air 2 til den klart hurtigste iOS-enhed nogensinde. Faktisk til den hurtigste regulære tablet nogensinde. Den slår alle Android-tablets med betydelig margin. Det viser Primate Labs' seneste Geekbench-scores, hvor ingen er bare noget der minder om i nærheden af den nye iPad. Det hører med til historien, at Primate Labs har udelukket en del Android-enheder fra testen, efter at det sidste år blev afsløret, at Samsung og de fleste andre Android-producenter snød for at opnå højere scores.

Hurtigere end iPhone 6

Benchmarktests viser, at iPad Air 2 er omkring 55% hurtigere end iPhone 6, der blev lanceret i sidste måned. Det skyldes primært at A8X som sagt har tre kerner, hvor iPhone 6's A8 kun har to kerner. iPad Air 2 er samtidig 68% hurtigere end iPad Air med A7-chip fra sidste år. Dette er når man kigger på multicore-scoren.

Målt på single-core er iPad Air 2 næsten 13% hurtigere end iPhone 6 Plus. Det skyldes at clockfrekvensen i A8X er 100 MHz højere end i A8, nemlig 1,5 GHz mod 1,4 GHz. iPad Air 2 er omkring 23% hurtigere end den originale iPad Air fra sidste år.

Kan sammenlinges med folks computere

Sammenligner man med scores fra rigtige computere, vil man se, at processoren i iPad Air 2 ligger nogenlunde på niveau med Apples MacBook Air fra 2011. Det er altså ikke helt forkert, når Apple betegner processoren i iPaden som værende lige så kraftig som en computer. Den er i hvert fald hurtigere en den iMac, jeg sidder og skriver denne artikel på. Det er tankevækkende.

Scroll ned for at se kommentarer