Vi har tidligere hørt vedholdende rygter om, at iPad 2 vil få både front- pg bagsidekamera, så det er ikke den helt store overraskelse, at Engadget har fået samme oplysninger. Mere interessant er det, at de også har fået andre ret præcise informationer om den kommende iPad 2 fra meget pålidelige kilder. De samme kilder, som kom med meget nøjagtige informationer forud for lanceringen af Apple TV for nogle måneder siden.

iPad 2 vil være tyndere end den nuværende. Skærmen vil have samme størrelse, men med en højere opløsning a la (men ikke identisk med) iPhone 4's retinaskærm. Der har tidligere været spekulationer om, at et underligt huld nederst i iPad 2-etuier var til en ny højttaler, men det viser sig nu, at det er en port til SD-kort. Ja, du læste rigtigt; den nye iPad vil have indbygget SD-kortlæser. Historien melder dog intet om, om den kan bruges til andet end import af billeder, som man kan via Apples iPad Camera Kit i dag. Til gengæld vil iPaden ikke få et USB-stik, som mange ellers har forventet.

Lang mere interessant er det dog, hvad der sker indvendigt. Den nye iPad vil have et dual GSM/CDMA-chipsæt fra Qualcomm. På nuværende tidspunkt bruger Apple kommuniktionschips fra Infineon, men skifter altså til Qualcomm i alle enheder. Det smarte ved Qualcomms chipsæt er, at de kan bruges både på GSM- og CDMA-nettet. I dag har Apple to forskellige iPhones med hvert deres chipsæt til de to forskellige netværk, men fremover kan den samme ene iPhone og iPad bruges på begge netværk. Derudover forventer Engadget at iPad 2 vil have en ny meget kraftig mobilprocessor, Apple's egen A5 der er en efterfølger til den nuværende A4. Denne oplysning er dog ikke bekræftet.

SIdst men ikke mindst erfarer Engadget at iPad 2 ikke er så tæt på lancering, som der tidligere har været spekuleret i (nogle har ment at den kom i februar red.), men at der stadig er måneder til, hvilket passer med en lancering til april, 12 måneder efter lanceringen af den nuværende iPad.