I weekenden lancerede Apple officielt iPad 2 i Kina (kun WiFi-udgaven). Foran San Li Tun Apple Store i Bijing var op mod tusinde forventningsfulde mennesker forsamlet i håb om at kunne få en iPad med hjem. I Kina er der dog store problemer med videresælgere, der køber så mange iPhones og nu også iPads, som de kan. Disse bliver så enten solgt til udlandet eller i Kina til overpris, hvilket ikke efterlader den menige kineser med store chancer for at få fingre i en iOS-enhed til udsalgsprisen. Således kunne man allerede under lanceringen købe iPads ude foran butikken for en merpris på 200-300 kroner.

På et tidspunkt udbrød der tumult og en ansat i butikken slog fire kunder ned med en jernstang. Alle fire måtte en tur forbi hospitalet. Et stort glasparti blev også smadret.

Hvad der præcist skete er endnu ikke helt klart. En kilde hævder, at nogle at disse videresælgere snød sig foran i køen og fik besked på at forlade butikken. Det gjorde dem så sure, at de smadrede glaspartiet, der eftersigende skulle koste omkring 200.000 kroner. Herefter tog en udenlandsk ansat i butikken affære og slog de fire ned med en jernstang. To af dem var unge mænd og de to andre midaldrende kvinder. I en anden version af historien bliver glasset først smadret bagefter af den ophidsede folkemængde i et forsøg på at få fat på overfaldsmanden.

Scroll ned for at se kommentarer