Har du en iPhone 6 eller 6s, og har du ikke opdateret til iOS 10.2.1 endnu, så se at få det gjort. Ifølge Apple afhjælper denne udgave af iOS nemlig et problem med at iPhonen af og til lukker ned af sig selv. Ifølge Apple er antallet af pludselige nedlukninger faldet med 70-80% efter opdateringen.

Årsagen til nedlukningerne er en ujævn levering af strøm fra batteriet i visse situationer, hvor systemet skiftevis trækker meget og lidt strøm. Specielt på ældre batterier vil disse forskelle være store. Disse store udsving har softwaren tolket som en fejl på batteriet, og har af sikkerhedsgrunde lukket iPhonen ned. For at få gang i den igen har man skullet sætte den til opladning. iPhonen er altså ikke løbet tør for strøm i disse situationer, men er bare blevet lukket ned. Derfor vil man også opleve af der er masser af batteri på iPhonen, når den tænder igen.

Apple har afhjulpet problemet på to måder. For det første ved ikke at kræve, at man skal sætte iPhonen til opladning for at få liv iden igen. Nu genstarter den automatisk, hvis det sker. Derudover har Apple justeret på algoritmerne, så disse mere eller mindre trivielle situationer ikke tolkes som en fejl der skal lukkes ned for i første omgang. Ifølge Apple er 70-80% af disse situationer nu afværget. Det betyder også at problemet ikke er helt forsvundet. I 20-30% af tilfældene vil iPhone stadig tolke det ujævne strømtræk som en fejl og lukke telefonen ned. Som sagt vil den dog genstarte igen af sig selv.

Apple arbejder på at forbedre systemet endnu mere, og nævner at iOS 10.3 bringer samme løsning til iPhone 6 Plus og iPhone 6s Plus.

Det skal noteres at det kun er et mindre antal iPhones, der overhovedet er ramt af problemerne og af disse nedlukninger ikke udgør et sikkerhedsproblem.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.