Det er ikke længe siden, at det kom frem at et firma har opfundet en såkaldt GrayKey-boks, som kan bruges til at gætte iPhones kodeord med. Man kobler iPhonen til boksen som så gætter sig frem fra en ende af. Boksen har sat den normale funktion der begrænser antallet ag gæt ud af kraft og kan derfor blive ved med at gætte fra en ende af indtil det rigtige kodeord dukker op. Det tager lang tid, så har man valgt et rigtigt alfanumerisk kodeord tager det årevis at gætte koden. Det er reelt kun de helt enkle fire- eller sekscifrede pinkoder der kan gættes inden for rimelig tid med GrayKey-boksen.

Uanset hvad er udgør det et sikkerhedsproblem. Nu er Apple da også så klar med et modtræk. iOS 11.4, der er i beta lige nu, indeholder nemlig en sikkerhedsfeature der frakobler Lightning-portens funktionalitet efter en uge, hvor iPhonen ikke har været låst op. "USB Restricted Mode" kalder Apple det. Det betyder at en enhed som eksempelvis GrayKey maksimalt har en uge til at finde frem til et kodeord. Efter syv dage uden at iPhonen er blevet låst op, kan porten kun bruges til at oplade med. Al dataoverførsel blive lukket ned.

USB Restricted Mode var egentlig allerede en del af iOS 11.3 betaerne, men kom ikke med i den endelige udgave, så det er heller ikke sikkert at funktionaliteten er med når iOS 11.4 snart frigives officielt.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.