Netadgang ombord på flyvemaskiner sker i langt størstedelen af tilfældene fra en iPhone eller iPad. Det er den samme gamle sang om, at nok er Android mest udbredt, men i praksis bruger folk ikke rigtigt deres enheder til noget. Ifølge en oversigt fra Gogo, der sælger netadgang i fly, er 84% af alle de brugte enheder med iOS, mens Android kun står for 16%. Generelt set er fordelingen mellem tablets, smartphones og computere, at de har en tredjedel hver.

Kigger man alene på telefonerne, vil man se at Microsoft kun sidder på 0,006% af enhederne. Det er ikke en trykfejl. Nul komma nul nul seks procent. Det svarer til, at kun en ud af hver 16.666 flypassager, der går på nettet i luften via deres smartphone, bruger en Microsoft-mobil.

Det er måske lidt svært at visualisere, så lad os prøve på en anden måde:

En typisk amerikansk indenrigsflyvemaskine, med plads til omkring 180 passagerer og en belægningsprocenten på 65, fragter 117 passagerer per flyvning. Af dem benytter måske hver tiende netforbindelsen - det svarer til 12 på hver afgang. Spidser man blyanten og regner efter, skal der hele 1.388 af disse fly til, før man finder en enkelt, der benytter sin Windows-mobil på nettet under vejs.

Det er næsten tre gange så mange fly, som der lander i JFK-lufthavnen i New York hver dag, og her er fragtfly endda også talt med. Du skal altså stå i JFK i tre dage og tælle samtlige ankommende passagerer for at finde bare én enkelt, der har brugt sin Windows-mobil på nettet inden han landende. Og her antager vi endda, at samtlige fly har installeret udstyr, der giver netadgang under flyveturen. Er det kun halvdelen af flyene, der har det, skal man selvfølgelig stå der dobbelt så lang tid.

I Kastrup lufthavn kunne man stå og vente i en måned - med mindre der er flyet til Helsinki, man venter på.

Man skal huske på, at opgørelsen ikke handler om hvilke telefoner folk har, men om de bruger dem til at gå på nettet med, når de flyver.

Her er listen over de mest hyppige netaktiviteter i luften:

- Websurfing
- Mail
- Sociale netværk
- Nyheder og vejr
- Kort og vejvisning

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.