En af nyhederne i iOS 9, der ikke har fået så meget opmærksomhed som den fortjener, er lanceringen af ReplayKit. Det er et nyt framework, som udviklere kan implementere i deres apps, og som giver brugerne mulighed for screen-recording - altså at kunne lave en video af det der foregår på skærmen af deres iPhone eller iPad.

I dag foregår den slags med en tredjepartsløsning eller ved at man bruger en computer til optagelsen. Fremover vil det ske som en del af iOS 9. Hvis altså udvikleren vælger at implementere det.

Man kan selvfølgelig bruge det til at lave demo-videoer med, men det helt store marked er indenfor video-stream af spil. En hastigt voksende genre, der er på vej til at blive kæmpe stor.

Når funktionen er slået til, bliver alt der potentielt kan forstyrre videoen, så som indkommende notifikationer sat på hold. Der vil være inkluderet meget basale redigeringsfunktioner, og det vil være muligt at lægge stemmer på. Optagelserne kan enten ske automatisk, eller man kan selv slå det til og fra. Igen alt efter hvordan udvikleren implementerer det. Efterfølgende kan man dele videoen på de sædvanlige sociale medier.

Fra et udviklerperspektiv er det en nem funktion at slå til. Nogle få linjers kode, og så er man med på vognen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.