Apple arbejder på at indbygge en funktion til genkendelse af musik i iOS 8, skriver Bloomberg. Med den nye funktion kan man med iPhonen identificere musik, der bliver spillet i for eksempel radioen. Det sker via iPhonens mikrofon, som optager et lille stykke af musikken, og sammenligner den med en stor database.

Det lyder som noget vi har hørt før, og den slags har da også været tilgængelig på iPhonen i flere år. Der findes eksempelvis apps som SoundHound og Shazam, der kan præcis dette. Det er netop Shazam som Apple har valgt at samarbejde med - funktionen bliver bare bygget direkte ind i iOS, så man for eksempel kan spørge Siri, hvilken sang der spilles lige nu.

Ifølge Aram Sinnreich, professor ved Rutgers University, kan Apple potentielt bruge funktionen til at holde øje med, hvilken musik iPhone-brugere hører og dermed levere mere målrettede reklamer. Sinnreich mener at funktionen kan køre i baggrunden og derved konstant overvåge brugernes musikforbrug. Ja faktisk også forbruget af eksempelvis reklamer og TV-serier, da Shazam også kan identificere disse. Så har man iPhonen liggende i stuen, mens man ser "Game of Thrones" vil Apple vide det, og kan bruge det i sine målrettede reklamer. I hvertfald hvis man skal tro Sinnreich. Det skal dog understreges, at det er ren spekulation. En konstant overvågning af brugerne er næppe noget, der vil falde i god jord ret mange steder. Det lyder i hvert fald mere som noget Facebook kunne finde på end Apple, for hvem salg af reklamer ikke er hovedforretningen.

iOS 8 forventes præsenteret på sommerens WWDC-udviklerkonference, hvor Apple plejer at løfte sløret for den nye udgave af iOS.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.