I iOS 8 vil udviklere kunne få adgang til en ny type touch-input, der gør det muligt at afgøre tykkelsen på det der rører skærmen. I dag vil for eksempel en tegne-app tegne en streg med samme tykkelse uanset om du rører skærmen med den lille finger eller din albue. Det er ret smart fordi der gør det meget præcist at bruge sin finger, der jo som oftest er væsentligt tykkere en en blyantsspids eller en kuglepen. Til gengæld vinder man ikke noget ved at bruge en stylus, som nogle sværger til.

Det gør man til gengæld i iOS 8, hvor udviklerne har mulighed for at tage højde for tykkelse. Det betyder at man ikke længere behøver definere stregtykkelsen via en knap i appen, men kan klare det ved at regulere hvor meget af stylus'ens spids, der rører skærmen. Præcis lige som når man ændrer vinkler på en blyant.

FiftyThree, der står bag en appen Paper (og den dertilhørende Stylus, Pencil) til at tage håndnoter og lave skitser med, har lavet en video, der viser de nye muligheder.

Paper kan hentes gratis i App Store (link). De nye muligheder må du dog vente med til den officielle frigivelsen af iOS 8 til efteråret.

Scroll ned for at se kommentarer