Den klart største nyhed i iOS 6 beta 4, som Apple lige har frigivet, er, at YouTube-appen er forsvundet. YouTube har ellers eksisteret som en selvstændig app på iPhonen siden lanceringen i sommeren 2007.

Årsagen er ifølge en Apple-talsmand, at Apples licens til at lave en dedikeret app til YouTube, der ejes af Google, er udløbet. Google ønsker med andre ord ikke, at Apple laver deres egen YouTube-app og inkluderer den i iOS længere. Google skulle dog selv være på vej med en YouTube-app, der vil kunne hentes i App Store. Der er dog ingen meldinger om, hvornår den skulle være klar.

Indtil da vil man selvfølgelig kunne se YouTube-videoer direkte på YouTubes hjemmeside eller på de hjemmesider, der har indlejret YouTube-videoer. Noget egentligt tab af funktionalitet er det altså ikke, at YouTube-appen nu forsvinder. Mange brugere vil endda givetvis være glade for at der nu er et ikon mindre på hjemmeskærmen.

Det noget overraskende skridt skal givetvis ses i sammenhæng med det kraftigt afkølede forhold mellem Apple og Google, der også har resulteret i, at Apple har fravalgt Google kort til fordel for deres egne i iOS's kort-app.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.