Vi har skrevet om de store nyheder i iOS 6, og vi er også kommet ind på et par af de mindre nyheder. Denne er ikke bare endnu mindre, den er mikroskopisk - og samtidig gigantisk på samme tid.

Det er ingen hemmelighed, at Apple har ændret udseendet på brugergrænsefladen, der generelt er blevet mere metal-agtig. Det ses eksempelvis vis i Musik-appen. Man skal specielt bide mærke i de små skydeknapper, som man bruger til at regulere volumen og spole i indholdet med.

De er lavet så det ligner, at de reflekterer lyset. Det ser ret overbevisende ud. Men prøv så at vippe iPhonen fra side til side eller op og ned. Refleksionen i de små knapper ændrer sig. Vi taler vel og mærke ikke en rigtig lysrefleksion, men en softwareskabt illusion. Gizmodo har lavet videoen over artiklen. Den er optaget i mørke (for at udelukke, at der er tale om en rigtig refleksion), og er derfor ikke helt god, men den giver en ide om, hvordan det ser ud.

Umage er overlegent

Det er imponerende, at Apple giver sig tid til at lave denne, i virkeligheden komplet overflødige, effekt. Til gengæld er den lige så imponerende som den er overflødig. Imponerende fordi den lille knap på en gang signalerer alt det Apple står for. Kærlighed for detaljen, og at intet er for småt til at blive taget seriøst. Ting man kun opfatter ubevist, men som er afgørende for følelsen af, at noget er helt rigtig.

Ja, det ville være nemmere, billigere og mere brugervenligt bare at designe en stor rød knap til formålet. Det ville bare ikke signalere kvalitet. Kvalitet handler om at gøre sig umage samt at springe over hvor gærdet er højest. Have overskud til at gøre det svære og krævende - alene fordi det er svært og krævende. Kan man samtidig få det svære til at se nemt ud, er der ikke et øje tørt. Vi sætter pris på Apples sans for detaljen, fordi vi gerne vil have en enhed, der fortæller os, at skaberne har gjort sig umage. Umage er det nye sort.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.