Da Apple lancerede iOS 5 var det med den nye funktion Fotostream. Ideen er, at når man tager et billede på en enhed, vises det med iCloud automatisk på alle ens andre enheder - og bliver importeret i iPhoto, hvis man bruger det. Man skal hverken synkronisere eller sende, det hele sker automatisk.

Fotostream var tænkt som en personlig løsning, der fungerer inden for hvert Apple-ID. Det vil sige at man ikke kan dele billeder med andre end sig selv.

Fotostream bliver social

Med iOS 6 kommer det Apple kalder "Delt Fotostream". Her kan man dele sine fotos på tværs af Apple-ID's, og man kan selv vælge hvilke fotos, man ønsker delt. Så abonnerer ens ven på ens Fotostream, får vedkommende ikke automatisk alle ens billeder (der kunne jo være nogle man ikke ønskede at dele), men kun dem man selv vælger. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde en den manuelle løsning, men ideen er stadig den samme At de delte billeder kommer direkte i modtagerens Foto-bibliotek. Det vil sige, at man ikke skal importere fra mail etc.

Man kan også dele fotos med folk der ikke har en iOS-enhed eller en Mac (findes der stadig folk, der ikke har det?). Så sker det bare via en hjemmeside.

En sidste ny ting er, at man kan "like" billeder og skrive kommentarer. Fotostream er altså gået fra at være en personlig løsning, til at være en social løsning.

Delt Fotostream virker med iPhone 4/4S samt iPad 2/3.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.