En af Apples nyskabelser i forbindelse med iOS 6 er appen Passbook, bruges til at holde styr på biografbilletter, medlemskort, boardingkort etc. Det betyder at man kan bruge sin iPhone, når man skal scanne sit boardingkort eller sit medlemskort i butikken før køb.

Passbook har mange smarte funktioner. En af dem er, at billetterne opdateres automatisk, hvis en forestilling ændres eller aflyses eller hvis flyet skifter gate etc. Passbook er også lokaliseringsopmærksom, så ens biografbilletter automatisk popper op på lockscreen, når man nærmer sig biografen.

For at kunne benytte Passbook, skal de forskellige aktørers apps understøtte Passbook. Den gode nyhed er, at der allerede, her dagen efter frigivelsen af Passbook, er tre apps i (den danske) App Store der understøtter Passbook. En af dem hedder "eBillett", hvilket fik mig op af stolen. I farten overså jeg nemlig at der var to t'er i appens navn. Jeg troede lige, at der for en gangs skyld var tale om, at nogle danskere var freme i skoene med det nye af det nye, men der er desværre tale om en norsk app. Det viser dog, at vi bestemt kan regne med at Passbook bliver anvendeligt uden for USA.

De to andre apps, der understøtter Passbook er Lufthansa og "MLB.com At Bat". Man finder Passbook-understøttende apps ved at gå ind i Passbook og trykke på "App Store".

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.