I iOS 6 fik privatlivsbeskyttelsen en gevaldig opprioritering. Appen Indstillinger fik et punkt i hovedmenuen kaldet "Anonymitet", hvor alt angående anonymitet og privatliv er blevet samlet. Det er en blanding af nogle af de ting, man hele tiden har kunnet styre og få overblik over, samt flere helt nye ting.

Første gang en tredjeparts-app vil have adgang til for eksempel ens fotos eller kalender, vil man få en advarsel, og skal give tilladelse. Derudover kan man under Anonymitet se præcis hvilke apps, der har adgang til hvilke oplysninger. Er der noget, man er utilfreds med, kan man altid fjerne tilladelsen igen.

Man kan styre tilladelser for Lokalitetstjenester (GPS), Kontakter, Kalendere, påmindelser, Fotos og Bluetooth-deling samt Twitter og Facebook. Apps kan ikke få adgang til nogele af de nævnte oplysninger uden at man har givet tilladelse.

Det fungerer rigtigt godt, og det vil givetvis få flere til at sove bedre om natten, når man nu har helt styr på ens private oplysninger.

Artiklen er ajourført i marts 2016.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.