Spekulationerne og rygterne omkring både den kommende iPhone 5 og iOS 5 bliver ved med at strømme ind. Først er og fremmest peger rigtigt mange kilder efterhånden på, at begge dele først bliver frigivet til efteråret og ikke til sommer, som Apple ellers har for vane. En af forklaringerne kunne være, at Apple arbejder på en meget gennemgribende opdatering af iOS, der simpelthen tager tid.

Det mest interessante er, at Apple vil introducere en meget omfattende stemmestyring af iPhonen. Kombineret med en kunstig intelligens vil det sandsynligvis fuldstændigt ændre den måde, vi bruger iOS på i dag. Apple satte kursen for moderne telefoner med den originale iPhone i 2007. Siden har alle andre lavet det samme. Nu er Apple klar til at tage næste skridt, der igen får os til at tabe underkæben.

Apple har købt Siri, der står bag en stemmestyret app

Spekulationerne har rødder i, at Apple sidste år købte firmaet Siri, der har udviklet en iPhone app, hvormed man kan man styre en lang række ting med stemmen. Siri er integreret med en lang række 3. parts services såsom Yahoo, Rotten Tomatoes, WeatherBug. I praksis betyder det, at man kan alt lige fra at bestille en taxa over restaurantbesøg til det lokal vejr (se videoen her over). Siri er kort sagt ens egen personlige assistent, som du kan kommunikere med alene ved hjælp af stemmen. Super avanceret, da det virker som om iPhonen faktisk forstår, hvad man mener og ikke bare hvad man siger. Det er helt i tråd med Apples visioner tilbage fra 80'erne. Her et års tid efter købet er funktionerne fra Siri ved at være blevet integreret i iOS, og Apple lægger nu sidste hånd på finpudsningen.

Det er især denne funktion, Apple vil bruge tid på at vise frem på WWDC i starten af juni. Man kan spekulere i, at det også vil blive en del af Mac OS X.

Ukendt firma bag stemmeprøver i Danmark

Her i andedammen, har vi tidligere skrevet om et ukendt amerikansk firma, der har ledt efter danskere til stemmeprøver, og spekuleret over, om det mon ikke var Apple, der stod bag. Set i lyset af ovenstående spekulationer omkring en meget avanceret stemmestyring af iPhonen, giver det jo rigtig god mening. Også i forhold til at det tager tid. At få en smooth stemmekontrol på 20 forskellige sprog er bestemt ikke en triviel opgave.

Selvom Apple har købt Siri, så eksisterer deres app i bedste velgående og kan hentes i den amerikanske App Store.

Kilde: TechCrunch

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.