En af de ting ved iOS 4 som få nok vil bide mærke i, men som har en stor praktisk effekt er, at en eventuel WiFI-forbindelse nu opretholdes selvom, man sætter iPhonen på standby. Det lyder måske ligegyldigt, men det er en af de ting, jeg længe har ønsket mig. Og åbenbart også mange andre, for på jailbreakede iPhones har man kunnet installere "Insomnia", for at få netop denne funktionalitet.

Det giver ellers meget god mening, at WiFi-fobindelsen afbrydes, når telefonen sættes på standby, det sænker jo strømforbruget, og man bruger jo ikke forbindelsen til noget alligevel. Eller gør man? Dengang hvor netværk var lig internetbrowsing, var der måske noget om snakken, men i dag er det meget anderledes. Der findes et hav af apps, som bruger netforbindelsen aktivt.

Mit bedste eksempel er fjernbetjeningsapps, der virker over et lokalt WiFi. Jeg bruger for eksempel hele tiden Sonos app til at styre musikken med. Hvis WiFi-forbindelsen afbrydes, når iPhonen går på standby, betyder det også, at man skal vente på, at den først kobler op til WiFi-netværker og derefter logger ind på Sonos, når man tænder telefonen - også selvom man ikke har lukket appen. Selvom ventetiden er minimal, er det alligevel et irritationsmoment og det gør, at det hele ikke føles flydende.

Sådan har det været hidtil, hver eneste gang iPhonen blev sat på standby, rød forbindelse til WiFI. Det er heldigvis lavet om i iOS 4. Nu bevares forbindelsen, hvilket gør, at fjernbetjeninger som Sonos eller Apples egen, pludselig virker meget bedre. Det samme gør en række andre ting, hvor konstant netværksforbindelse er en fordel.

Om natten, hvor de fleste bare har iPhonen liggende slukket, vil der alligevel være lidt netværkstrafik, såsom push-netoficeringer eller tjek af mails. Tidligere har de foregået over 3G, da Wifi-forbindelsen jo røg. Nu kan de foregå over WiFi, hvilket er billigere og hurtige. Specielt på rejser i udlandet, er det en klar fordel, hvis der er et gratis WiFI-net.

For slet ikke at tale om iPod touch og iPaden uden 3G. Her er det et kæmpe fremskridt, da man her jo slet ikke har 3G og derfor slet ingen mulighed for at få pushet-ting i baggrunden, når WiFI-forbindelsen ryger på standby. VoiP eller FaceTime ville således være ubrugelige på de to enheder, hvis man ikke kunne modtage opkald, mens de var i standby. Nu ved jeg godt, at FaceTime slet ikke virker på dem. Men nu er WiFi i hvert fald ikke den tekniske hindring.

Funktioner er faktisk ikke iOS 4, hvis vi skal være helt nøjagtige. iOs 3.2 som iPaden kører, har samme funktionalitet.

Kilde: tipb.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.